Omlett makarónival


Menzakaja helyett: Gyorsan elkészíthető makarónis omlett.

A főiskolai/egyetemi év kezdetével a fiatalok többsége ráeszmél arra, hogy táplálkozási szokásuk és étrendjük jelentősen át fog alakulni.

Ez többek között abból adódik, hogy a legtöbbjük a főzés területén vajmi kevés tapasztalattal rendelkezik. A menza étrenddel sokan nincsenek kibékülve, így a kényszer nagy Úr alapon, a gasztronómia területén kísérletezésbe fognak. Akár egyedül, akár szobatársad/lakótársad segítségével a főzés folyamatából, közös kikapcsolódást szolgáló programot alakíthatsz. Ezáltal nemcsak étel kerül az asztalra, hanem főzési tudományod is gyarapodni fog. Ettől az alapgondolattól vezérelve ezentúl arra törekszünk, hogy a fiataloknak egyszerűen, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor ízteles ételek receptjeivel rukkoljunk elő.

 

Hozzávalók:

 

6 tojás, 2 kanál vaj, 2 csésze főtt makaróni, kevés reszelt sajt, só és bors szükséges.

 

Elkészítéséhez:


Főzhetünk külön erre a célra makarónit, de felhasználhatunk megmaradt makarónit is. Elsőként a serpenyőbe kb. két kanál vajat vagy olajat teszünk, erre egy réteg főtt makarónit, amit szépen megpirítunk, azután ráöntjük a felvert tojásokat, összekeverjük a makarónival, majd sót és borsot adunk hozzá. Ha jól megpirult, egy tányérba fordítjuk. Második lépésben ismét a serpenyőbe teszünk és megpirítjuk a másik oldalát is, hogy mindkét fele jól átsüljön. Kerek tálon tálaljuk, sajtot reszelünk rá. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tipp: a makarónit összekeverhetjük túróval is, vagy a töltelékbe kolbászkarikákat is vághatunk.