Tortilla guacamoléval


Könnyen elkészíthető, ízletes, szénhidrátban gazdag főétel A vércsoportúaknak.

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 érett avokádó, 2 lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 tk citromlé, jódozott só, szegfűbors, 80 g kukoricaliszt, 80 g búzaliszt szükséges.

Elkészítés:

Az adag tartalma 2043,3 kilojoule, 486,5 kilokalória, elkészítési idő: kb. 45 perc.

Az avokádót félbevárjuk, a magját kivesszük, a húsát kikaparjuk és villával szétnyomjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, nagyon apró kockákra vágjuk és a püréhez adjuk. Citromlével, sóval és szegfűborssal ízesítjük.

A kukorica- és búzalisztet, valamint egy jó csipetnyi sót összekeverünk. Kanalanként vizet adunk hozzá, és a tésztát addig gyúrjuk, amíg rugalmas nem lesz és már nem ragad az ujjainkhoz.

A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyik adagból golyót formálunk, és két réteg sütőpapír között kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk.

Egy teflonserpenyőt felmelegítünk. A felső sütőpapírt lehúzzuk, és a tortillát a másik sütőpapírral együtt a serpenyőbe tesszük ( a sütőpapír van felül).

Mihelyt a tortilla kissé megszikkad, óvatosan lehúzzuk a papírt. Kb. 2 perc múlva a tortillát megfordítjuk, és egy percig sütjük a másik oldalát.

A kész tortillát alufóliába csavarjuk, hogy melegen tartsuk. A többi tortillát is kisütjük, és az elsőhöz tesszük az alufóliába. A tortillák egyik felét bekenjük az avokádókrémmel, és a tésztát félbehajtjuk.

Forrás: Christopher J. Hammond: Vércsoportdiéta - testkontrollal